Ellen Lommerse

Ellen Lommerse

Over Ellen Lommerse

Voordat ik met Praktijk De Tulp begon heb ik ruim 20 jaar in de gezondheidzorg gewerkt, ik heb hiervoor een medische opleiding gevolgd (Hoger Laboratorium Opleiding, 1986). Mijn werkzaamheden waren voor patiënten en niet direct met patiënten en ik merkte dat ik de afstand naar “de mens” te groot vond. Het direct met mensen werken heb ik ervaren tijdens een eerste massage cursus.
Mijn eigen ervaring van het krijgen van een massage is dat massage een weldaad voor lichaam en geest is! De handen van de masseur die je op je huid voelt en het effect op de dieper liggende delen, zoals spieren en gewrichten. Door te voelen word je je weer bewust van je eigen lichaam. Spanningen en stress kunnen verminderen doordat je daar weer los kunt laten, je voelt je energieker en je houdt er een blij gevoel van over! Dit positief effect ging mij steeds meer boeien en interesseren.

Na het volgen van meerder cursussen heb ik besloten om de opleiding te gaan doen en in 2008 heb ik de opleiding Massage (Leffelaar opleidingen, Amsterdam) afgerond. Sindsdien heb ik mijn eigen massagepraktijk en geef ik stoelmassage bij bedrijven. Ook ben ik ruim 7 jaar werkzaam geweest in een sauna waar ik diverse massages en behandelingen gaf.

Massage kan veel betekenen voor mensen; ze “hoeven” even niets doen; kunnen ontspannen en loslaten (wat heel lastig is voor veel mensen); maar soms kreeg ik ook heel indringende verhalen te horen. Er gebeurt dus iets bij aanraking! Mijn nieuwsgierigheid hiernaar en het feit dat ik toch wat meer wilde betekenen voor mensen dan alleen ontspanning bieden, heeft mij uiteindelijk in aanraking gebracht met shiatsu. Een manuale therapie die ontstaan is uit de eeuwenoude oosterse geneeskunde. In 2009 ben ik gestart met de opleiding tot Iokai Shiatsu Therapeut. Een bijzondere en inspirerende opleiding! Je wordt niet alleen opgeleid om een goede Shiatsu behandeling te geven, maar ook om ziekte, het leven en de mens in context tot zijn omgeving te begrijpen. Behandeling van een klacht vindt plaats vanuit een holistische benadering. Ziekte of het hebben van een klacht is deel van het leven.
In 2013 heb ik de opleiding tot Iokai Shiatsu Therapeut afgerond. Mijn ontwikkeling gaat door en ik leer ieder dag van de behandelingen die ik geef.

Ik ben lid van de (beroeps)Vereniging voor Iokai-Shiatsutherapeuten (V.I.S.). Zo houd ik mij op de hoogte van de ontwikkelingen. Ik kom samen met andere leden regelmatig bijeen voor nascholing en intervisie, en waarborg en verbeter ik mijn kwaliteit en professionaliteit als shiatsu therapeut.

 

Opleiding

2015 - 2016 Medische Basiskennis, Con Amore, Amsterdam
2009 - 2013 Opleiding Iokai Shiatsu therapeut, De Amsterdamse school IOKAI Shiatsu, Amsterdam
2007 - 2008 Massage opleiding, Leffelaar opleidingen, Amsterdam

 

Cursussen / certificeringen

2017 Basis Vakopleiding Chinese Geneeskunde, Qingbai, Amersfoort
2009 Voetreflexologie, Synthesis Seminars, Utrecht
2008 Stoelmassage, ENRGY, Amsterdam
2008 AQAMA®, Leffelaar opleidingen, Amsterdam
2007 Cursus “Oost-West”, Massage Touch, Amsterdam
2003 Beginnerscursus Shiatsu, Massage Touch, Amsterdam
2000 Haptische massage, Leffelaar opleidingen, Amsterdam