Massage

Massage

Waarom zou je je laten masseren?

Massage gaat over aanraken en (aan)geraakt worden, het is niet alleen prettig maar ook een basisbehoefte van de mens. Het biedt een moment van rust en aandacht voor jezelf. Door te voelen word je je weer bewust van je eigen lichaam en spanningen en stress kunnen verminderen. Massage helpt lichaam en geest te ontspannen.

Effecten van massage

De effecten van een massage kunnen zijn:- het activeert de doorbloeding waardoor afvalstoffen versneld worden afgevoerd;- de spieren worden soepeler;- het geeft lichamelijke en geestelijke ontspanning;- het vermindert stress;- het stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam;- je lichaamsbewustzijn wordt versterkt;- je voelt je energieker;- je krijgt er een blij gevoel van!


 

Wanneer raad ik je aan om je niet te laten masseren?

Ik raad je aan je niet te laten masseren als één van onderstaande situaties op jou van toepassing is.- koorts;- besmettelijke huidziekten;- infectieziekten, zoals griep, ernstige verkoudheid;- steenpuist;- eerste drie maanden van een zwangerschap.Als je onder behandeling bent van een arts of therapeut informeer eerst of je de massage mag ondergaan.

Massage

Ik kan u een heerlijke ontspannings- of sportmassage geven. Als u meer aandacht aan de bijvoorbeeld uw voeten, handen of gezicht wilt, is dat natuurlijk mogelijk. Ik maak gebruik van klassieke massagehandgrepen zoals strijkingen en knedingen. Hierbij wordt druk uitgeoefend op de huid en de spieren. Dit stimuleert de doorbloeding waardoor afvalstoffen versneld worden afgevoerd. Door de ontspannende werking van de massage wordt de spanning in de spieren weggenomen en het stressniveau in lichaam en geest verminderd. Dit leidt tot een gevoel van welbevinden en een betere gezondheid.

Voor zwangeren of oudere mensen die moeilijk op hun buik kunnen liggen is AQAMA® massage zeer geschikt. Ook is het erg prettig bij gespannen rug, nek, schoudergordel en gewrichts- en spieraandoeningen.
Bij AQAMA® massage lig je op je rug op de massagebank op een met warm water gevuld kussen. De warmte van het kussen zorgt dat spieren en gewrichten zich makkelijker ontspannen. Bij deze massage kan de rug worden gemasseerd terwijl je op je rug op het kussen ligt. Door meer olie te gebruiken kan ik met mijn handen tussen het kussen en de rug, de rug masseren. Ook de voorzijde van het lichaam en de armen worden gemasseerd terwijl je op je rug blijft liggen.

Naast ontspanningsmassage en AQAMA® geef ik ook stoelmassage. Stoelmassage wordt over de kleding heen gegeven. Tijdens de stoelmassage zit je ontspannen vooroverleunend in een speciaal ontworpen massagestoel waarbij je hele lichaam goed wordt ondersteund. Het hoofd, de nek, de rug, bekkenrand, de schouders, de armen en de handen worden gemasseerd waarbij gebruik wordt gemaakt van drukpuntmassage, klassieke massagehandgrepen en oprekking van de spieren.
Bedrijven die geïnteresseerd zijn in stoelmassage, lees meer..